Milieu & Veiligheid
De natuur is prachtig om te fotograferen en gelukkig zien we dit ook vaak terug in onze fotoproducten. FotoGoed vindt het erg belangrijk dat we dit zo houden in de toekomst en een beter milieu begint bij jezelf, dus ook bij ons! Kortom, het milieu gaat FotoGoed aan het hart. Lees hiernaast waarom en wat wij daar aan doen. Veel van onze foto producten komen in kinderhanden, ook hun veiligheid en qua milieu hun toekomst zijn we niet vergeten.

Milieu en Veiligheid

FotoGoed heeft ons milieu zeer hoog in het vaandel, niet in de laatste plaats door onze directeur die van huis uit Medisch Bioloog is met een zeer milieubewuste instelling. Vroeger stonden drukkerijen en drukwerk bekend om hun hoge milieubelasting, zeer gelukkig is er in deze branche nu ook veel mogelijk aangaande het milieuvriendelijk werken. FotoGoed benut zo veel mogelijk deze ontwikkelingen zoals daar zijn:

Al ons internetverkeer loopt via de zeer gerenommeerde provider Leaseweb, welke samen met TNO een klimaatneutraal datacentrum heeft ontwikkeld en beheert.

Green label klimaat neutraal

Het merendeel van ons drukwerk wordt gedrukt op een professionele Kodak Nexpress SE, die bekend staat als de meest milieuvriendelijke pers in zijn soort. Zo is het drukwerk 100% te ontinkten (INDEGE gecertificeerd) en zijn de gebruikte inkten niet giftig (EU food packaging en EN71.3 Toy safety approvals), dit geldt ook voor onze glans coating.

inkt biologisch afbreekbaar

De gebruikte materialen en de pers zelf zijn 100% recyclebaar. De pers voldoet daarmee ook aan de ISO 14001 en 9001 normen.

milieu iso certificaat

We drukken op FSC papier. Dit betekent dat de grondstoffen voor het papier afkomstig zijn uit milieuvriendelijk beheerde bossen die dus voldoen aan het FSC keurmerk.

papier verantwoord bosbeheer

We verzenden voornamelijk via Post.NL, GLS, DHL en BPost; deze vier bedrijven zijn serieus bezig hun CO2 uitstoot zo laag mogelijk te maken.

CO2 bewuste post verzending

EEN BETER MILIEU BEGINT BIJ JEZELF!

Volgens FotoGoed de beste en duidelijkste slogan ooit gemaakt over milieuvriendelijkheid. Wij doen ons best ervoor en voor u hopelijk een extra reden om gebruik te maken van onze fotoservice!